200 posto!

Published on 11:59, 12/31,2009

Е, чељади моја, догурасмо ми и до краја године. Накањивах се неколико дана да напишем овај пост, који је мени некако драг, јер је ДВЕСТОТИ по реду, па се некако заокруглио, Бож` ме прости к`о ја. Сада је време када се сабирају и одузимају утисци, праве планови, па и ја вама свима од срца желим НОВЕ ПОЧЕТКЕ, много боље, нежније, искреније, чистије. Никад није касно да почнете живот нов, одмах овога тренутка. Из мог искуства, како сам најстарији блогер, морам Вам рећи да  (Dalje)


Nekad i sad...

Published on 13:13, 06/24,2009

Hteo ne hteo, delom sam i ja zahvaćen ovom euforijom oko upisa dece u srednje škole. Te mi se nekako vratiše misli kako je to bilo nekad...

Mislim da moji roditelji čak nisu znali tačno ni kako mi se zove smer. A sam proces je bio propraćen u medijima samo kao štura informacija. Sutra i prekosutra je upis za srednjoškolce i ... gotovo. Sećam se da sam  (Dalje)


Logika

Published on 21:42, 06/19,2009

Dobarveče!

 Nošen mislima o logiki, na postu naše drugarice Pričalice, a s komentarom Nesanice, za ove sparne večeri, a kako sam u poslu i gužvi, da ispričam vic o logiq. Izvinjavam se ako je bilo, ja baš nisam detaljan svakidašnji kritičar našeg nam dragog blogeta.

 Daklem, reč je o logiq.

 

Profesor, koji je inače poznat po nadmenosti i veoma razvijenom egu, postavljao je pitanje kandidatima i uglavnom ih obarao. Ja sve znam, govorio je onako nadmeno, a vi, kolege, mogli ste nešto i da naučite.

Na to reče jedan od studenata: profesore, evo ovako. Kada već sve znate, postaviću Vam jedno pitanje, pa ako ne znate, da mi upišete šesticu, a ja, ako budete znali, prekidam studije, iako mi je ovo poslednji ispit.

Ha, ha, kolega, takvo pitanje ne postoji. Dakle, iz oblasti je logike, zar ne?

Svakako, odgovori student.

Hm... Pa recite kolega, podsmešljivo reče profesor.

Dakle, reče student, recite mi: šta je to: u isto vreme legalno, ali nije logično, zatim logično ali nije legalno i kao treće, istovremeno nije ni legalno ni logično?

Profesor se nađe zbunjen. Sigurni ste da postoji odgovor? Naravno, dogovor je dogovor. Ako znate ja prekidam studije, ako ne, ja sam akademski građanin sa diplomom.

Razmišlja se profesor, piše, crta, računa. Na kraju, pomalo besno, reče: Predajem se, kolega!!

Svaka čast! U svojoj dugogodišnjoj istoriji profesora ovo nisam doživeo! I, pomalo (mnogo) besan, reče: Dajte mi taj indeks.

Upisavši šesticu, reče, čestitam kolega!

A sada, molim Vas odgovor?

 

Student se uozbilji pa reče:

 

1. Kao prvo, vi imate 58 godina a vaša supruga 25, što je legalno, ali nije logično!

2. Kao drugo, Vaša supruga ima ljubavnika od 27 godina što je logično, ali nije legalno!

3. Naposletku, vi ste upravo ljubavniku svoje žene dali šesticu iako nije imao pojma, a to, priznaćete, nije NI LEGALNO, NI LOGIČNO!!

 

Logično je da je ovo kraj posta.

Vole vas   zaljubljeni Baladašević 

 

 


Na kraju umornog dana...

Published on 23:45, 08/04,2008

Dragi dnevniče...

Šta bih pametno mogao napisati kada ne mogu da saberem misli, a opet, hiljadu stvari mi se mota po glavi. Umor, umor i samo umor. Posao koji je preokupirao ceo život moj, beskonačno ponavljanje istih termina, ali srećom, različita dešavanja...

Šta da ti kažem, već ovako umoran, samo pred snove da pogledam ono strašilo iz ogledala i .. da (Dalje)


Oni i njihovi filmovi

Published on 23:15, 07/15,2008

Pošto sam potpuno nekompetentan da dam izveštaj, osećam se neprozvanim da obelodanim otvaranje blog filmskog letnjeg festivala, koji je pomeren za nekoliko dana, zbog neletnjeg vremena. U očekivanju toplih dana, nastavljamo i dalje sa opuštenijim temama na ovom mestu.

Blog filmski festival pod nazivom "Oči moje smirite me", ili skraćeno OMG, održaće se u velikoj sali bloga co ju, pored kuhinje (hm, slučajno?). Domaćini festivala posvećenog filmovima o i za blogere, su direktor i vlasnik računara koji hostuje servis blog co ju Živana Davljeniković-Smorić, u ulozi glavnog organizatora, večito mlada, lepa i divna ko bombonna, Donna, u ulozi voditelja, Sanjarenja - ketering (obezbeživanje mačaka za dekoraciju), Domaćica kao šou koordinator, Vladica kao direktor obezbeđenja, Tsunami  kao dopisnik iz inostranstva i Ella73 kao koordinator rasporeda gledalaca u određene fotelje, stolice, sedišta itd. Naravno, glavni i odgovorni urednik, skraćeno GLODAR, je danasnateveu.blog.co.iju.ju uz zdušnu, bušnu, trbušnu i nasušnu podršku, zadršku, viljušku i kašiku xopop.filmoviblogco.jao.lele.ju

Ovaj šturi izveštaj je predvodnica velikog izveštaja, čim polne blog filmski letnji festival, pa odmah sutradan. Ili prekosutradan, u zavisnosti od kako bude. Toliko od vašeg nevernog dopisnika, za sada.

Za kraj, pogledajte koji će filmovi biti prikazani na Blog filmskom festivalu kao novi i nepremijerni, kao i koji su omiljeni filmovi neomiljenih blogerki i blogera.

DOSIJE XYZ

"Prava istina o blogerima, viđena očima neutralnog posmatrača. Pogledajte film za koji je veliki New Jo-jo RK Times rekao: JOJ!"

PIRATI SA KARBAMIDA

"Scenario Tsunami1984 nama dobro poznat po raznim skandalima, sandalama i skalinadama. Tužna priča o zaljubljenom mornaru koji mora da napusti more, i pređe na kopno, na rečni saobraćaj. Mnogima će biti evocirane uspomene na repliciranu izjavu na kraju: Drino, ........."  Ne preporučuje se gledaocima sa IQ većim od 16

NEMOGUĆA MISIJA 6 - Štef i Href

"Večita borba dobrog stranog vojnika Štefa i <A href=  . Film je nemoguće opisati rečima, on se mora doživeti!"

KEKS I SMRAD

"Film o holibludskim glumicama posmatran iz njihovog ugla - tupog! Tone šminke svakom godinom postaju sve veće! Pogledajte veselu igru pod nazivom - RAŠMINKANA SI! koju je vodio nečuveni glumac Kerešton Smučer. Koja sličnost je pobedila sa najdebljim slojem veštačkih noktiju, boja i krvnih sudova... Uzbudljivo!"

 

A sada lista neomiljenih blogera i njihovih omiljenih fimova:

ALTAMODA - Ljubav i moda
BONSAI - Joshua tree
DOMACICA - Kuvar, njegova žena, njen ljubavnik i blog
SANJARENJA - Besani iz Sijetla
BALADASEVIC - Kuda idu divlje svinje (serija)
STEPSKI VUK - Pleše s vokodlacima
TSUNAMI1984 - Dan pretposle
VLADICA - Put oko Vranja za 80 minuta
ŠILJKA - Sokolov šiljati greben
ŠADOV - Ljudi iz senke
DONNA - Kum I, II, III i KUMA v 1.0.
XENIA - Pazi šta radiš - Maturanti
ANDRIJANA - Bebin slobodan dan
LILANINA - Daleko je more
PINOKIO - Istinite laži
HIPERAKTIVNABLOGERKA - Kriminalne namere
BEALIEVER - Niske strasti
MLADI LUK - Nedeljni ručak
VOJA - Trumanov šou
KRILA ANĐELA - Majkl
DR MIŠA - Bolnica na kraju grada (serija)
SANJALICE - Ubistvo s predumišljajem
TUŽNA - Stolen beauty
VAŠTAG - Maestro i objektina
SONATICA - Vrisak
ILUZIJA - Nije nego

hteo sam još pisati, ali mi nestade slo


Rashladite se !!!!

Published on 23:45, 07/13,2008

Prži zvezda nebeska, i teško je rashladiti se ovih dana, pogotovo nama koji smo ptice stanarice. Ali već koliko sledećeg meseca, zamirisaće škola, jesen, i ono kratko miholjsko leto... Iz fabrike radosti i topline životne, šaljem vam malo smešnih ali istinitih slika, da vas rashlade ovih vrelih dana. Pokušajte - zamislite da ste tamo gde slika pokazuje, na trenutak, zamislite da je leto već odavno prošlo i kada se vratite u stvarnost, uživajte još koji trenutak. Ja pokušah da (Dalje)


Otkrivena tajna!!! Gde su i šta rade blogeri ovog leta !!!

Published on 23:51, 07/11,2008

Otkrivena je tajna! Saznao sam sve, i više od onoga što i inače znam. Saznao sam gde su blogeri i šta rade, čime se zanimaju! Leto je, i normalno je da smo svi željni rashlađenja.

Važno je bilo stići:Neki su se, poput autora ovog teksta, malo "švercovali" (Dalje)


Blog ukrštenica

Published on 23:57, 07/02,2008

Sparina i dalje vlada, pomalo samo zahladi noćom... za sve nas koji nismo nigde otišli, zbog bolesti (besparicus chronicus) evo malo (Dalje)


Malo osveženja...

Published on 23:54, 06/28,2008

Nekako ne mogu da funkcionišem na ovim vrućinama. Rođen sam u junu mesecu, ali mnogo lakše podnosim zimu nego ove vrućine. Najviše mi smeta što ne mogu da radim, što mi se i inspiracija topi na ovim vrućinama. Dobro, zlobnici bi rekli da je to nešto drugo što se na meni topi (barem da se topi, avaj!). Noćas je posle mnogo dana, moglo da se lepo spava, kraj svih otvorenih prozora, uz kišu koja je  (Dalje)


U IME SVIH NAS!

Published on 17:59, 06/25,2008

Nekad poželim, ovako miroljubiv, da viknem: DOSTA! Pa neka su to i moji prijatelji, neka su oni koji mi šalju poruke... Neka su! Ovo je moje malo obraćanje mojim sestrama i braći u nevolji, sa sve skupa decama! Ovo je u ime svih nas, pa ima nas i ovde na ovom mestu, koji NIKADA nismo išli BILO GDE preko! I onima, takođe, koji nisi videli MORA! Na moru sam bio pre pet godina, kao da sam bio pre pet vekova. A o stranim zemljama, ne znam ni mrvu iz ličnog iskustva! Ja, panonski mornar, nasukan u ravnici, sa stabljikama kukuruza i suncokreta kao šipkama ćelije, kupam se u (Dalje)


Uticaj mahunarki na nečiji životni put

Published on 20:33, 06/11,2008

Naiđu dani, kada od posla ne možete podići glavu, kako se ono kaže... Pa kad i meni naiđe neki dan, onda barem da ostavim neki, bilo kakav, smejuljiv trag, da mi ne bi Biljana kaz'la da se jedi... Izvinjavam se ako se budem malo slobodnije izražavao, ali nadam se da nije strašno. Pošto ovde ima puno dece, neka odustanu odmah OVDE.
Onomad sam kod Sanjarenja video jednu pričicu koja (Dalje)


Žurka! - Na salašu prijatelja vašeg...

Published on 11:59, 06/08,2008

Dragi moji nepoznati prijatelji! Dobro mi došli na virtuelnu žurku, lepo se provedite, poslužite se ne švedskim, već sremačkim stolom, koji je mnogo bogatiji i šareniji od hladnog švedskog :) Povod je moj današnji rođendan.

Pošto ja sve znam :))))) oni koji dolaze da znaju kako je "protekao" današnji rođendan...

Po dolasku na salaš, naravno, prvo vas dočeka dobrodošlica. A kao što je u mojim krajevima red, prvo se morate dobro najesti! Međutim, ovde na blogu sam naučio da moramo prvo (Dalje)


1 2 3 4  Sledeći»